Wat geef ik mijn kind voor sinterklaas of kerst?

Nu de blaadjes van de bomen vallen, wordt het tijd om vast na te denken over sinterklaascadeau's of kerstcadeau's. Is dat niet een beetje vroeg zou je denken? Nee, want wanneer je er nu al over nadenkt, voorkom je dat je last-minute overrompeld en gedwongen  wordt om impuls aankopen te doen. Wat zonde is voor de werkelijke ontwikkeling van je kind, vaak ook slecht voor het milieu en nog slechter voor je portemonnee. In deze blog geven we je alvast wat cadeau tips.

Tip 1: Het bouwspeelgoed van Geomag

Geomag is een ingenieus maar eenvoudig constructiesysteem met magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen waarmee je oneindig veel figuren en driedimensionale constructies maakt. Door de krachtige magneten, unieke klik, hoogwaardige materialen, sterkte constructie en geweldige kleuren wordt bouwen leuk en gemakkelijk! Het geweldige speelgoed stimuleert het ruimtelijke inzicht, het ontwikkelt de bouwknobbel en zet aan tot creativiteit en logisch denken. De maximale kracht van de magneetjes zorgt ervoor dat de meest ingewikkelde constructies mogelijk zijn en met behulp van de panelen kan er extra stabiliteit worden aangebracht. Alle onderdelen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Tip 2: Bouwpakketten van 4M Kidzlabs

 

Zijn je kinderen leergierig? Dan zijn de bouwpakketten van 4M Kidzlabs een leuk cadeau. Al spelend leren ze kennis maken met diverse technieken en wordt hun technisch inzicht verbreed. 4M is bezorgd om het milieu en wil het milieubewustzijn bij kinderen op een ludieke manier versterken. Al de verpakkingen zijn PVC-vrij en bij verschillende producten worden recyclingstips meegegeven.

Tip 3: Namaki Schmink 

 

Namaki schmink is ontworpen om makkelijk te worden gebruikt door zowel ouders als kinderen. Het resultaat is een gouache-achtige textuur die gemakkelijk op de huid kan worden aangebracht. Eenmaal droog zal de schmink de meeste aanraking weerstaan, zodat kinderen (jong en oud) kunnen spelen zonder bang te hoeven zijn dat de schmink uitloopt of vlekken geeft. Het verwijderen is eenvoudig met water en een beetje milde zeep. De schmink is door de handige pencelen direct op de huid aan te brengen.

Gezondheid is heilig!

Namaki schmink en make-up kits zijn biologisch gecertificeerd en uitsluitend gemaakt van natuurlijke grondstoffen (nagellak uitgezonderd). De biologische certificering laat zien dat we zeer strenge specificaties respecteren en alleen grondstoffen te gebruiken die als onschadelijk voor het milieu zijn erkend. In dit kader wordt de gehele productieketen (van grondstoflevering tot verpakking) ten minste eenmaal per jaar geauditeerd. 

Dierproefvrij testen van de producten

Bovendien zijn al onze producten klinisch getest: ze zijn op 50 vrijwilligers (mensen natuurlijk!) gedurende 48 uur, 3 keer per week, 3 weken lang toegepast. Resultaat: geen reactie of irritatie te merken, wat bewijst dat onze producten zonder angst kunnen worden gebruikt.
 
We gebruiken natuurlijke en biologische grondstoffen. Als zodanig is het gebruik van pesticiden, GGO's of ioniserende behandelingen verboden. We hebben de voorkeur gegeven aan karton voor onze verpakkingen, in plaats van het plastic dat gewoonlijk wordt gebruikt. Ook hebben we de PEFC- en FSC-milieucertificaten die een verantwoord beheer van de bossen garanderen.

Productie
Dit wordt gecontroleerd door Bureau Veritas volgens de I-305 norm voor biologische cosmetische producten. De productielocatie wordt elk jaar geauditeerd om de naleving op lange termijn te garanderen.
Het karton dat gebruikt wordt voor de verpakking is kraftkarton. Het is niet gebleekt. Bleken is echter de meest vervuilende fase van de papierproductie. 70% van de energie die de kartonfabriek voedt, is afkomstig van biomassa.

Transport

De verpakking is ontworpen om zo klein mogelijk te zijn.
Voor dezelfde sterkte is het gebruikte karton 25% lichter dan conventioneel karton.
Kleiner en lichter = minder CO2-uitstoot bij het transport van Namaki producten!
Heb jij een kleine kok in huis? Opinel heeft een lijn op de markt gebracht ‘le petit chef’ kinder messen bestaande uit koksmes, dunschiller en vingerbeschermer. Kinderen koken met Opinel: de 'Le Petit Chef'-collectie is ideaal om kinderen te leren koken. Een educatieve ring die helpt om de vingers te positioneren.
Nog meer leuke cadeau inspiratie? Ga naar onze Kids pagina.

Deel dit bericht